Balans

Veel mensen om me heen zijn in het dagelijkse leven alleen maar druk, druk, druk. Mensen die opgeslokt worden door verantwoordelijkheden, volle agenda’s, sociale verplichtingen, zichzelf overvragen en te weinig aan zichzelf denken. De nadruk ligt vaak teveel op denken, weten en doen. Soms raken we hierdoor vervreemd van onszelf, van wat we echt willen en wat we voelen, we raken uit balans, uit ons evenwicht.

 

Het lichaam geeft vaak signalen van onbalans, denk hierbij aan klachten als  ongemak, pijn, spanning, moeheid, geprikkeldheid, verlaagde weerstand, niet lekker in ons vel zitten, angst, stress, slecht slapen, psychische klachten.  In het ergste geval kan onze gezondheid, lichamelijk en geestelijk, hier ernstige schade van ondervinden.

 

We moeten leren weloverwogen om te gaan met onze energie!

 

Naast een gezonde levenswijze en voeding, is zowel inspanning, voor het functioneren van alle lichaamsfuncties, je conditie en je lichaamshouding, als ook ontspanning noodzakelijk om je lichaam en geest te laten herstellen en in balans te komen. In deze gejaagde tijden komen we echter maar moeilijk aan voldoende ontspanning toe en het valt niet mee lichaam en geest in balans te houden.

 

Van nature streven we allemaal naar evenwicht, naar een rustig en harmonieus leven en toch balanceren we zo nu en dan op de grens van ons kunnen.

 

Het is van belang ons hiervan bewust te zijn. Ons lichaam is hierbij een belangrijke poort tot ons innerlijke ik.

 

Als we weten te luisteren, vertelt het ons alles over wie we zijn, wat we voelen en wat onze overtuigingen zijn. Massage helpt om beter te luisteren naar ons lichaam.

Bewustwording, beter voelen, vrij en gelukkig zijn, vraagt aandacht en vooral ontspanning.

 

En dat is wat ik met massage wil bieden; massage stimuleert om te luisteren naar je lichaam, spanningen los te laten, je hoofd leeg te maken en weer positieve energie te laten stromen. Massage heeft ook een positieve werking op je gemoedstoestand, want massage richt zich niet alleen op het lichaam, maar op een goed evenwicht tussen lichaam, geest en emotie.
Het evenwicht wordt hersteld. Het lichaam wordt in betere balans gebracht en dat is het streven: Want waar balans is, is gezondheid, geluk, goed humeur  en zelfvertrouwen.

 

Neem voldoende aandacht voor jezelf, neem tijd voor ontspanning  want het belangrijkste voor geluk is innerlijke balans.

Contact


Massagepraktijk
Marie-Therese Slager

Ridder Hoenstraat 32
6444 HH Brunssum

T: +31 (0) 610 34 51 60
E: mtslager@planet.nl